over een “field trip” en cosmos

Groetjes uit Lesotho!

Het is Vrijdagmorgen, de kinderen en Chris zijn naar het zwembad. Ze hebben vandaag geen school omdat het Moshoeshoe day is. Mocht je het interessant vinden kijk dan op:
http://blanketwrap.wordpress.com/2011/03/02/moshoeshoes-day/

Wel fijn dat er een dagje geen school is, we hebben namelijk net een hele drukke week gehad. Ik ben Woensdag en Donderdag met Nicole en Lianne naar Bloemfontein geweest (ongeveer 2 uur rijden). Nicole is met haar klas meegegaan op een “field trip”, een schoolreisje zeg maar. Maar niet zo maar een schoolreisje, ze waren bij twee museums (nationale- en kunstmuseum in Bloemfontein), een Planetarium en een balletopvoering van de Notenkraker.

En dat kan niet allemaal op een dag, dus ging de hele klas overnachten in een soort hotel! Niet een hele luxe of zo, gewoon een gang, met heel veel kamers, en een stuk of 6 bedden op een kamer, 3 douches en een paar wc’s.
Lianne had ook een field trip, maar ze is niet mee geweest met haar klas, die gingen 3 nachten en 4 dagen weg, en dat vonden wij en zijzelf een beetje te veel. Daarom ben ik met Lianne ook naar Bloemfontein gegaan, en zijn we ook een nachtje gebleven. Dat was voor Nicole wel fijn, want een hele nacht op een vreemde plek zonder iets vertrouwds is toch wel heel erg spannend.
Terwijl Nicole een museum bezocht met haar klas zijn Lianne en ik lekker gaan winkelen, dat kan eigenlijk nooit in Maseru, en daar hebben wij dan ook heel erg van genoten.

De Notenkraker, het bezoekje aan de Planetarium en de musea, stoppen we allemaal in een Notendop. Door middel van de foto’s heb je een idee wat ze hebben meegemaakt. En we stoppen er nog wat cosmos uit de tuin bij in, gewoon om van te genieten.
Alles wat er mis ging stoppen we er niet bij in……bijvoorbeeld dat de bussen laat waren, dat er geen aanhanger was geregeld voor de bagage in ik uiteindelijk alle bagage in de auto had, dat de “tourguide” bij het museum niet alles op orde had….dat er geen stroom was bij de Planetarium en we dus niet de sterren kon zien door een telescoop zoals op het plaatje….dat we pas ‘s avonds om half 12 weer terugreden naar ons onderkomen, omdat er van alles mis ging…..dat uhm, laat maar het is goed, we zijn weer terug!!!


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op over een “field trip” en cosmos

  1. Wilma zegt:

    ooh marieke je maakt ook wat mee!!
    fijn dat het toch leuke dagen waren voor jullie alle drie!!
    groet wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s